April 10, 2021 marin

Ortodonci - Aparate fikse

Drejtim i dhembeve te moshave te ndryshme me aparate te ndryshme.

Ortodoncia eshte fusha qe merret me drejtimin e dhembeve dhe me korrigjimin e okluzionit (kafshimi ose mbyllja e dhembeve). Per te drejtuar dhembet apo per te korrigjuar okluzionin (mbylljen e dhembeve)  te cilat per shume arsye nuk jane ashtu sic duhet te jene.

Per te korrigjuar defekte te dhembeve perdoren disa lloje aparatesh te ndryshme, fikse dhe te levizshme. Lloji i aparatit percaktohet nga diagnoza (pra, se cfare korrigjimi ka nevoje pacienti).

Ne kemi 15 vite qe merremi me kete fushe ORTODONCI, dhe te gjithe pacientet qe jane trajtuar tek ne kane ngelur te kenaqur nga trajtimi yne.