April 10, 2021 marin

Implantet Dentare (mbjelljet)

Implanti eshte zgjidhja me ideale kur mungon nje dhemb ose me shume. Implanti zevendeson ne menyre perfekte protezat totale.

Pacientet qe kane proteze totale dhe i kane zevendesuar me implante, ndiejne ndryshimin e madh.

Benefitet e Implantit:

Benefitet e implantit:

  • Koha per vendosjen e nje implanti eshte 10-15 min;
  • Implanti eshte nje sistem qe zevendeson dhembin  e hequr ne menyren me te mire;
  • Implantet kane garanci te perjetshme (nese higjena eshte korrekte);
  • Mbi implante vendosen korona ku realizohet estetika eshte maksimale.

Ne nje goje qe nuk ka dhemb, behen disa lloj punimesh protetike, kjo ne varesi se sa implante i behen ne goje (4 implante , 6 implante, 8 implante apo me shume) ( per nje nofull, nofulla siper ose nofulla poshte), etj.

Ne varesi se sa implante vendosen, percaktohet se cfare punimi do te vendoset mbi keto implante.

Per nje goje qe nuk ka dhemb  vendosen jo me pak se 4 implante, mire eshte qe te vendosen 6 implante dhe idealja eshte te vendosen 8 implante.

Mbi 4 implante (all in 4 )  vendoset toronto bridge.

Mbi 6 – 8 implante (all in six ) vendoset structure zircon/porcelain. Ne perdorim implante te firmave serioze dhe prestigjoze ne fushen e dentistrise, ETK (FRANCE), HIOSSEN (USA) dhe STRAUMANN (ZVICER).